top of page
Vyhledat

Česko / slovenské okamžiky I. Bratislava

Aktualizováno: 1. 4. 2023

17. 02. 2023 – 27. 03. 2023

Pri príležitosti 30. výročia rozdelenia Československa a vzniku dvoch samostatných štátov otvorilo České centrum Bratislava v spolupráci s Veľvyslanectvom ČR na Slovensku a mestskou časťou Bratislava-Staré Mesto rozsiahlu fotografickú výstavu Českej tlačovej kancelárie na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, ktorá pripomína politické aj spoločenské okamihy zo spoločnej československej histórie. Interiérová zoštíhlená verzia výstavy je prístupná v Českom dome na Prepoštskej 6.



„Vzájomná a kvalitná informovanosť o dianí medzi Českom a Slovenskom je veľmi potrebná na všetkých úrovniach, preto veľmi oceňujem nezastupiteľnú úlohu spravodajských agentúr, akými sú ČTK a TASR, ktoré majú v súčasnom mediálnom poli,“ komentuje slovenské uvedenie výstavy Rudolf Jindrák, veľvyslanec ČR na Slovensku.


Autori výstavy vybrali takmer 130 fotografií, ktoré zachytávajú dôležité aj menej známe momenty zo spoločnej histórie, rozpadu československého štátu, ako aj vzájomné vzťahy Čechov a Slovákov v posledných 30 rokoch.

„Našou ambíciou nie je detailne vyrozprávať dejiny Československa a jeho rozdelenia. Chceme prostredníctvom spravodajských fotografií ukázať to, čo nás spájalo, ale aj rozdeľovalo. A to nielen na úrovni politickej, ale aj v bežnom živote, kultúre či športe,“ uviedla za autorský tím šéfredaktorka spravodajstva ČTK Radka Matesová Marková.


Miesto konania:

Hviezdoslavovo námestie, Bratislava a Galéria Českého centra, Prepoštská 6

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page