top of page
Vyhledat
Obrázek autoraMORAVÁCI.SK

Horenka v škole

Tvorivé dielne


Zážitok je jedinečným duševným bohatstvom každého človeka. Hromadí sa po celý život, často je spojený s najtajnejšími túžbami a snami. A práve zážitok je menovateľom dňa, ktorý deti strávili na konci júna síce v školskej lavici, ale v tábore. Zložitá situácia spojená s opatreniami Covid-19 bola pre ne ťažkou skúsenosťou. Zo dňa na deň museli zostať bez kamarátov, bez prostredia, v ktorom prežíva každý jedinec našej spoločnosti väčšinu detstva a mladosti. Vzdelávanie sa prenieslo do emailových schránok, do internetového priestoru, svet detí sa zúžil na detskú izbu, klávesnicu a obrazovku počítača. Nielen učenie, ale i záľuby sa stali výhradne domácou aktivitou. Kontakt s vonkajším svetom bol obmedzený a nedostatočný.


Posledných šesť týždňov, ktoré školákom ostali, aby si nahradili chýbajúce sociálne kontakty, boli slabou náplasťou na predchádzajúce obdobie osamelosti. Preto sa nápad s jednodňovým táborom, spájajúcim hudbu, tanec, tvorivosť, nové skúsenosti a vedomosti

o prírode, stretol s veľkým úspechom. Deti z 5.B na Základnej škole Slovenských partizánov v Považskej Bystrici si ho užili plnými dúškami. Odmenou im boli vlastnoručne utkané tkanice - náramky, svietniky, ktoré si sami ozdobili, nové skúsenosti s ľudovým tancom aj vábením zvierat vábničkami. Bol to deň plný aktivít a smiechu.




17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page